Rihana Petra Kongsi Identiti Individu Azankan Putera Ismail Leon?

Artis

Oksana Andreyevna Voevodina, 28 atau lebih dikenali dengan nama Rihana Petra telah berkahwin dengan Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V pada Jun 2018 dan pada 21 Mei 2019 telah melahirkan putera sulungnya yang diberikan nama Tengku Ismail Leon Petra Tengku Muhammad V Faris Petra sebelum dikatakan berp1sah secara rasmi pada Julai 2019.

Baru sahaja berkongsi sambutan hari lahir Leon yang ke-2 tahun, terbaru Rihana memuat naik satu hantaran foto dirinya dan Dr Khavadi Suleimanova yang merupakan kenalan rapat keluarganya.

Kredit foto: Instagram Rihana Petra

Kredit foto : Instagram Rihana Petra

Menerusi kapsyen yang ditulis, Rihana berkata Dr Khavadi merupakan individu yang banyak membantunya ketika dia berhenti mengambil p1l horm0n yang dikaitkan dengan masalah keg4galan h0rmon yang dialaminya yang turut sama dikaitkan dengan keh1langan berat badannya yang ketara sejak berusia 20 tahun.

“Saya telah mengambil p1l-p1l horm0n tersebut bertahun-tahun sehinggalah saya berkahwin dengan bek4s suami saya. Bila kami mula merancang keh4milan sudah tentu saya berhenti mengambil p1l-p1l horm0n itu. Dr Khavadi sangat-sangat membantu ketika itu”, katanya

Menariknya, di penghujung kapsyen yang ditulis, Rihana berkata perkara paling penting berkaitan Dr Khavadi adalah dia merupakan individu yang menyambut kelahiran Leon.

“Paling penting, Hawadi yang menyambut kelahiran Leon. Jadi anda boleh lah katakan yang dia adalah ahli keluarga kami. Hawadi jugalah yang membacakan di telinga Leona azan yang sama seperti yang dilakukan oleh orang Muslim kepada bayi mreka yang baru dilahirkan. Terima kasih Dr Khavadi kesayangan kami kerana sentiasa ada di sisi kami”.

Mungkin penjelasan Rihana ini dapat menjawab persoalan samada Leon dilahirkan sebagai seorang Muslim ataupun tidak dan bagaimana kehidupannya tanpa Muslim yang bukan mualaf seperti Rihana. Hampir dua tahun netizen kelihatan tertanya-tanya di ruangan komen akaun instagram milik Rihana, diharapkan berpuas hatilah dengan jawapan Rihana itu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Voevodina Oksana (@rihanapetra)

 

Sumber: CARI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *