Usahawan kosmetik dit4han polis gara2 ni4ya anak perempuan 16 tahun

Artis

PASIR MAS – B.erang dengan status dimuat naik anak perempuan berusia 16 tahun melalui aplikasi WhatsApp, seorang usahawan kosmetik yang sebelum ini mengaku tidak suka menunaikan solat dipercayai telah mem.ukul remaja itu.

Dalam kej.adian pada pukul 4.30 petang semalam di rumah mereka di Kampung Pauh di sini, remaja berkenaan dipercayai turut dip.ukul oleh bapa tirinya yang berusia 33 tahun.

Ketua Polis Daerah Pasir Mas, Asisten Komisioner Mohd. Nasaruddin M. Nasir berkata, i.nsiden itu menyebabkan m.angsa mengalami l.uka dan be.ngkak pada bahagian kepalanya akibat dit.ampar oleh bapa tirinya.

Menurutnya, berdasarkan s.iasatan, sebelum kejadian berlaku, m.angsa telah dipanggil oleh ibunya yang berusia 33 tahun selepas tidak berpuas hati dengan status melalui WhatsApp yang dimuat naik remaja berkenaan.

Katanya, apabila keluar dari bilik, ibunya telah mem.arahi remaja itu dan dia dih.eret oleh bapa tirinya sebelum men.ampar m.angsa beberapa kali pada bahagian pipi.

“Selepas itu, wanita berkenaan telah bertindak mem.ukul kepala anaknya menggunakan tangan. Ibu remaja itu kemudian telah cuba mem.ukul m.angsa dengan kayu hoki, namun dia sempat melarikan diri.

“S.iasatan awal mendapati, kejadian itu berpunca daripada status yang dimuat naik m.angsa mengenai ibunya yang mengungkit mengenai soal harta selain turut mem.arahi remaja berkenaan kerana tidak bekerja,” katanya ketika dihubungi Kosmo! hari ini.

Menurut Mohd. Nasaruddin, s.iasatan mendapati status yang dimuat naik oleh m.angsa telah dipadamkan.

Katanya, bagaimanapun, tiada sebarang u.gutan j.enayah yang dikeluarkan oleh ibu dan bapa tirinya semasa kejadian.

“Hasil pemeriksaan terhadap m.angsa yang menerima r.awatan di Hospital Raja Perempuan Zainab II, Kota Bharu mendapati dia mengalami b.engkak pada bahagian kiri kepala, l.uka pada bahagian dalam pipi dan lebam pada beberapa anggota badan.

“S.iasatan mendapati, m.angsa yang sudah berkahwin tinggal bersama ibu, bapa tiri dan suaminya di rumah tersebut,” katanya.

Menurut Mohd. Nasaruddin, kedua-dua s.uspek telah dit.ahan pada pukul 9 malam tadi untuk membantu s.iasatan.

Tambahnya, kes dis.iasat mengikut S.eksyen 324 Kanun Kes.eksaan dan S.eksyen 323 Kanun Kes.eksaan kerana dengan sengaja mendatangkan kec.ederaan. – K! ONLINE

 

Sumber: kosmo via TTK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *