Siti Jamumall syukur anak dah boleh discharge, tapi terkejut dgn procedur n sop yg sangat berbeza walaupun hospital sama

Artis

Terdahulu Siti memaklumkan  beliau dan bayi terpaksa masuk semula ke Hospital.

Siti memberitahu bahawa kuning bayi terlalu tinggi dan terpaksa dimasukkan semula ke dalam wad untuk pemantauan.

Rata rata semua mendoakan kesihatan Siti dan anaknya dan dipermudahkan segala urusan.

Sudah Boleh Keluar, Tapi Sop Berbeza

“Syukur dah boleh discharge hospital , perasaan terkejut dengan procedur n sop yg sangat berbeza dari sebelum ni ,dari wad sampai ke pintu keluar di cek dengan teliti . padahal hospital sama Perkara ni sebenarnye boleh dielak berlaku kalau dari awal prosedur dan sop mcm ni . Tapi yelah mungkin jadi kat siti allah nak bukak mata rakyat malaysia supaya masing2 aware n elak lagi berlaku kecuain yg men4kutkan mcm ni”

Please stop cakap bukan bukan

Dalam pada itu, Siti Suriani juga meminta netizan untuk bercakap perkara yang bukan bukan mengenai dirinya dan Ibu Aisar kerana pada waktu ini mereka memerlukan rehat yang cukup

Sementara itu Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Rina Mohd Harun sempat melawat mereka ketikA di wad

“Please stopp yg cakap bukan bukan tentang siti n ibu aisar , time mcm ni kami perlukan masa untuk rest . Terharu sangat pagi ni YB DATO SRI RINA HARUN dtg beri kata semangat dan moral support”

Sementara itu, seorang lagi ibu terba.bit, Diana Hanani Abdullah, 23, turut ke.cewa dengan in.siden itu yang menyebabkan e.mosinya tergang.gu.

Diana melahirkan bayi lelaki secara pemb.edahan di hospital sama pada 3.02 petang 10 Jun (Khamis) dan dibenarkan pulang ke rumah di Puncak Alam, Selangor, pada 12 tengah hari kelmarin.

“Saya hanya mengetahui bayi tertukar apabila pihak h.ospital menghubungi saya malam tadi. Saya sangat terkejut lalu minta suami ambil tanda nama anak yang sudah dibuang dalam bakul sampah dan mendapati tertera nama Siti Suriani.

“Kami terus ke h.ospital malam tadi. Proses pertukaran semula bayi berlaku dalam suasana penuh e.mosi kerana sudah menyayangi bayi dijaga seperti anak sendiri,” katanya yang sudah membuat laporan polis.

Polis Bagitahu Perkembangan Terkini Kes

Suami kepada seorang wanita yang tular di media sosial telah membuat laporan polis berhubung insiden yang menimpa diri dan isterinya.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib berkata, pihaknya menerima laporan pukul 9 pagi tadi daripada suami wanita berkenaan.

Katanya, kes akan rujuk kepada majistret mahkamah.

“IPD Shah Alam ada menerima laporan polis hari ini (13 Jun) mengenai insid.en bayi tertukar. Bapa bayi berkenaan membuat laporan polis jam 9 pagi tadi.

“Dia nak gunting tag nama yang ada pada budak (bayi) itu kerana dia perasan nama pada tag itu bukan nama isterinya,” katanya dalam kenyataan ringkas hari ini.

Beliau ketika ditanya sama ada pihak hospital akan dipanggil berhubung insiden yang sama, Baharudin menegaskan buat masa ini polis belum lagi berbuat demikian.

“Saya sedang menyemak kes ini dari sudut perundangan sama ada terdapat kesalahan lain dalam kes ini sebelum mengambil tindakan sewajarnya,” ujar beliau.

JAWAPAN PIHAK HOSPITAL

Harian Metro kemudian menghubungi hospital swasta yang dimaklumkan ibu bayi terbabit, namun jurucakap hospital terbabit menafikan kejadian itu berlaku di hospitalnya.

Sementara itu, usahawan Diana Hanani Abdullah, 23, turut kecewa dengan insiden itu yang menyebabkan emosinya terganggu.

Menurutnya, dia melahirkan bayi lelaki secara pembedahan di hospital sama pada 3.02 petang 10 Jun (Khamis) dan dibenarkan pulang ke rumah di Puncak Alam, Selangor, pada 12 tengah hari kelmarin.

 

Sumber: http://limauasamboi.pw/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *