“Elok Pergi M4ti Je Lah” – Beng4ng Ditvduh Masih Men4gih, Ameng Lapor Polis

Artis

Penyanyi Ameng Spring terkilan apabila ditvduh masih terlibat dengan gejala penag1han dad4h ketika membuat persembahan secara langsung dalam laman Facebook Artise Voice Of Legend (AVOL) semalam.

Menganggap tuduhan tersebut sebagai fitn4h yang boleh menjejaskan namanya, Ameng atau nama sebenarnya Wan Aminuddin Wan Ismail, 52, membuat satu laporan polis terhadap dua individu di Balai Polis Danau Kota, Setapak, Kuala Lumpur, semalam.

Kredit foto: IG Ameng“Assalamualaikum. Terlebih dahulu saya mohon maaf kalau perkataan saya ini mengganggu sesetengah pihak. Ketika saya membuat persembahan di AVOL semalam, ada orang komen negatif kata saya masih lagi hisap d4dah.

“Rasanya orang-orang yang berfikiran negatif dan bersangka buruk terhadap orang lain elok pergi m4ti sahajalah,” katanya menerusi satu hantaran video dalam Instagramnya.

Dakwa pelantun lagu Sampai Hati itu, tidak mustahil individu yang memfitn4hnya itu berkemungkinan terlibat dengan penagihan d4dah.

“Mungkin dia sendiri yang hisap d4dah. Jadi bolehlah saya buat laporan polis. Kita tengok nanti,” ujarnya.

Menerusi laporan polis yang dibuat, Ameng berkata, tuduhan dua individu tersebut sudaj keterlaluan dan boleh menimbulkan fitn4h kepadanya.


“Mereka telah memfitn4h dan cuba hendak menjatuhkan nama baik saya dalam media sosial.

“Jadi, saya telah membuat laporan polis terhadap dua individu yang meninggalkan komen berb4ur fitn4h terhadap saya sekali gus boleh menjejaskan pendapatan saya,” kata Ameng.

Dalam pada itu, Ameng komen kedua-dua individu tersebut bukan sahaja mendatangkan fitn4h kepadanya, malah komen sebegitu dianggap menga1bkan.

“Lagi sekali maafkan saya jika kata-kata saya ini agak kas4r. Untuk mereka yang suka berfikiran negatif, ingat satu jari kita tunjuk dekat orang, empat jari tunjuk dekat awak,” luah Ameng.


Terdahulu, ketika Ameng sedang membuat persembahan, seorang netizen telah meninggalkan komen mendakwa Ameng masih terlibat dengan penag1han dad4h kerana dilihat mengacipkan giginya (ketap gigi) ketika membuat persembahan.

Komen individu tersebut kemudiannya disokong seorang lagi pengguna Facebook apabila meninggalkan kata-kata seolah-olah bersetuju Ameng kembali terlibat dengan gejala penag1han d4dah.

 

Sumber: K! ONLINE via -CARI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *