[VIDEO] “Sembah Lah Aku…”- Netizen Terkejut Dengan Respon Iqram Dinzly Yg Ditegur PU Syed Selepas Didakwa Buat Live Memesongkan Akidah

Artis

Pelakon Iqram Dinzly sekali lagi ‘buat hal’ apabila terbaharu did4kwa telah cuba memes0ngkan akldah anak muda dalam agama Islam.

Menerusi aplikasi Bigo Live bersama seorang remaja, Iqram dengan mengenakan solekan yang meng3runkan pada wajahnya itu cuba ditegur.

Remaja berkenaan cuba untuk mengingatkan Iqram tentang Tuhan, namun, pelakon lelaki itu bercakap kenyataan yang boleh memes0ngkan akidahnya.

Malah setiap peringatan dari remaja tersebut Iqram hanya respon dengan ayat “Sembahlah aku. Jadi sembahlah aku…”. Malah, aksi dan mimik muka Iqram ketika itu juga kelihatan mengrikan.

Klip tersebut bagaimanapun telah mendapat respon dan teguran daripada Pencetus Ummah (PU) Syed menerusi akaun Instagram miliknya.

PU Syed mengingatkan agar anak muda atau pengguna media sosial yang lain supaya tidak layan sekiranya pelakon itu buat Live. Ini kerana bimbang akan terpesong akldah dan tidak mendapat sebarang manfaat dari interaksi sedemikian.

Tambahan pula, pada pandangan PU Syed, pelakon lelaki itu perlukan raw4tan dari segi ker0hanian dan akldah kerana khu4tir akan tersimpang lebih jauh

“Dia perlu bawa untuk dapatkan raw4tan..kalau benar dia skit..tapi kalau dibuat dalam keadaan dia sedar..perlu diambil tindakan undang-undang kerana telah merosakkan akldah diri dan umat Islam yg lain,” tulisnya.

PU Syed bagaimanapun telah mendapat respon dan maklum balas sendiri dari Iqram sendiri yang berang dan tak bersetuju dengan komen pendakwah tersebut, malah mahu membawa perkara itu ke muka pengadilan.

Sementara itu PU Syed terbaharu di laman sosialnya akui tidak takut dengan segala ugutan kerana percaya apa yang ditegur itu betul.

“Ambe(saya) tak takut jika benda yang ambe tegur itu adalah benda yang betul dan salah di sisi agama..ambe tak ada masa untuk melayan seseorang yang bermain dengan akldah Islam utk kepuasan diri dan nfsunya..,” katanya.

Untuk rekod, ini bukan pertama kali Iqram melakukan perkara yang aneh dan menimbulkan kontr0versi.

 

 

sumber:  https://gempak.com/ via http://www.terengganutv.bbn.my/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *