“Letak Penghasut Vaksln Tu Sebilik Dengan Pes4kit Cov1d19,”-Per4ng Catriona Ross Dan Suhaimi Saad Belum Berakhir

Artis

Per4ng antara Catriona Ross dan Suhaimi Saad belum berakhir.

Sebelum ini Suhaimi atau lebih mesra dipanggil SS lantang mengkr1tik Catriona dengan menyuruhnya supaya menyimpan bod0h dan b1ngai.

Foto: IG

Tak mahu berdiam diri, kali ini aktres tersebut serang balas pula.

Catriona kata dia mengetahui tentang status SS menerusi rakannya.

Namun Cat kata dia tak nak buang masa berdebat dengan seseorang yang tidak mahu belajar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suhaimi Saad (@mosusofficial)


“Bila kawan hantar paparan skrin status itu, saya tertanya-tanya siapa pula dia sebab dia pun dah lama tak ada dalam industri. Bila kawan jelaskan siapa dia, barulah saya ingat yang dia anti vaksln, tak percaya sekolah dan kemajuan.

“Bagi saya macam ini la, saya tak nak komen lebih lanjut fasal dia sebab rakyat Malaysia sedia maklum kepercayaan dia macam mana. Dia boleh kata apa saja tentang saya dan saya memang tak ambil hati atau terkesan dengan kata-kata dia.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suhaimi Saad (@mosusofficial)


“Bagi saya, kita tak akan menang berdebat dengan orang yang tak mahu belajar. Kepercayaan saya tetap sama… tak berubah hanya disebabkan satu manusia itu,” katanya kepada mStar.

Dalam masa yang sama Catriona menyarankan agar penghasut vaksln seperti SS diletakkan sebilik dengan pes4kit Cov1d-19.

Kredit foto: IG

“Saya memang sarankan semua rakyat Malaysia ambil suntlkan vaksln. Jangan terpengaruh dengan cerita-cerita dongeng mengenai vaksln. Lupakan dakyah mengatakan vaksln cara orang Yahvdi bunvh orang.

“Sebagai contoh Imam Masjid al-Haram di Mekah, Syeikh Dr. Abdulrahman Al-Sudais pun ambil suntikan vaks1n. Orang mulia seperti beliau pun boleh ambil… kenapa tidak kita?

“Jangan persoalkan kenapa negara lain seperti China dan New Zealand dah bebas Covld-19. Rakyat mereka semuanya dah ambil vaksln.”

 

Sumber: -CARI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *