Amyza Aznan diuji lagi… anak kem4langan ketika pulang dari studio rakaman

Artis

M.ALANG tidak berbau apabila anak sulung kepada pelakon Amyza Aznan iaitu Andre Mikhail terlibat dalam kem.alangan ketika dalam perjalanan pulang ke rumah dari studio rak.aman pada malam, Ahad.

Berkongsi mengenai perkara itu, pelakon berusia 45 tahun ini memberitahu Andre, 18, ketika itu membonceng motosikal bersama rakannya dila.nggar sebuah kereta di kawasan perumahan mereka di Ampang.

Menurut Amyza, dia bersyukur kem.alangan tersebut tidak melibatkan ny.awa namun anaknya mengalami kece.deraan ringan di sebelah kiri badan.

Amyza berkongsi berita sedih itu di laman Instagram miliknya.

“Andre kema.langan ketika kami dalam perjalanan pulang ke rumah dari studio rakaman. Ketika itu, kami pulang secara berasingan… Andre pulang dengan kawan dia menaiki motosikal.

Kemalangan itu berlaku di kawasan perumahan saya… ada sebuah kereta nak masuk simpang tak beri signal dan tiba-tiba terus mela.nggar anak saya dan rakannya.

“Nasib baik kemala.ngan itu tidak melibatkan ny.awa dan mereka pun tak alami kece.deraan yang serius. Tapi Andre alami l.uka-l.uka di sebelah kiri… kaki kiri dia pun habis penuh l.uka sebab terj.atuh, ” katanya ketika dihubungi mStar.

Andre ke.malangan ketika kami dalam perjalanan pulang ke rumah dari studio. Ketika itu, kami pulang secara berasingan… Andre pulang dengan kawan dia dengan menaiki motosikal.

AMYZA AZNAN

PELAKON

Sebelum ini, pelakon drama Budak Tebing ini berkongsi berita sedih mengenai anaknya terlibat dalam kem.alangan menerusi laman Instagram miliknya pada malam, Ahad.

Rata-rata netizen serta rakan selebriti turut meluahkan rasa simpati dengan keadaan anak lelaki pelakon itu dan mendoakan agar Andre cepat sembuh.

Dalam pada itu, Amyza memberitahu dia mengambil keputusan untuk tidak membuat laporan polis terhadap individu yang mela.nggar anaknya kerana tidak mahu memanjangkan lagi isu.

Bagaimanapun, Amyza menasihati semua pemandu kenderaan agar sentiasa menggunakan signal setiap kali untuk keluar simpang supaya tidak menyusahkan orang lain.

Amyza bersama anak-anaknya.

“Sudah tentu hati mak yang rasa sakit melihat keadaan anak. Tapi saya bersyukur dia tak alami kece.deraan yang teruk atau serius. Sekarang ini, dia hanya berehat sahaja di rumah.

“Kami sekeluarga mengambil keputusan untuk tidak membuat sebarang laporan polis kerana tidak mahu memanjangkan isu ini. Tapi saya mohon agar semua orang yang memandu, berilah signal… jangan se.lfish!” ujarnya.

Pada Oktober 2019, Amyza diuji apabila suaminya Khiaril Idzhar Mohd Nadzir lumpuh selepas dise.rang angin ah.mar.

Amyza mendirikan rumah tangga dengan Khairil Idzhar pada tahun 2004 dan dikurniakan tiga cahaya mata iaitu Andre Mikhail, 18, Andrian Adam, 15, dan Ayden Andika, 9 tahun.

 

Sumber: mstar via TTK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *