“Kami Hanya Bergurau” Dikec4m Hebat Kerana Pers3nda Pakaian Tradisi Orang Iban, Pasangan Durian Kimchi Tampil Mohon Maaf

Artis

Gara-gara memuat naik sebuah video mempers3nda pakaian tradisi orang Iban, pasangan personaliti media sosial sensasi Durian Kimchi iaitu Ryzal Ibrahim dan Maryam dik3cam hebat oleh netizen dan rakan artis yang tersinggung dengan perbuatannya itu.

Gara-gara memuat naik sebuah video mempersenda pakaian tradisi orang Iban, pasangan personaliti media sosial sensasi Durian Kimchi iaitu Ryzal Ibrahim dan Maryam dik3cam hebat oleh netizen dan rakan artis yang tersinggung dengan perbuatannya itu.

Video yang di muat naik itu memperlihat Ryzal memberi komen mengenai pakaian tradisi Iban yang digayakan oleh Maryam dengan membahasakannya sebagai ‘kain meja’ dan ‘alas televisyen’ sehingga mengundang kem4rahan ramai, terutamanya rakyat Sarawak.

Bukan sahaja dih3ntam netizen, malah pasangan itu juga turut menerima krit1kan hebat dari rakan-rakan artis seperti Bob Yusof, Alyssa Joanne dan Faye Kusairi yang tidak bersetuju dengan tindakannya mempersendakan pakaian tradisi Iban.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lyssa Jean (@lyssa.jean_)

Setelah menerima banyak kec4man dan krit1kan, pasangan itu tampil memohon maaf di dalam sebuah video yang di muat naik di laman Instagram mereka

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ryzal Ibrahim (@ryzalibrhm)

Ryzal di dalam video itu turut mengakui kesalahan yang dilakukannya disifatkan sebagai ‘tidak menjaga sensitiviti’ rakyat Sarawak, beliau juga menegaskan bahawa tidak ada niat lain selain hanya mahu bergurau dengan isterinya, Maryam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maryam Younarae (@maryamyunrrr)

Malah Ryzal juga memberitahu bahawa isterinya itu tidak ada kena mengena dengan gurauan yang dilontarkannya kerana Maryam tidak memahami apa yang dikatakan oleh beliau.

Kami berharap Ryzal belajar dari kesilapan dan lebih berhati-hati dalam percakapannya selepas ini.

Sumber : Twitter dan Instagram Ryzal Ibrahim, Maryam, Bob Yusof, Alyssa Joanne, Faye Kusairi

Sumber: Hot FM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *