“Wanita Hamiil Ced3ra Dil4nggar Kereta Cik B” Dato Seri Vida Gesa M4ngsa Diselamatkan Tarik Perhatian Netizen

Artis

“Selamatkan ny4wa dulu bukan sibuk bertekak pasal undang-undang…DSV and Cik B tu tak akan lari ke mana…1 Malaysia kenal!”

Kecoh! Gara-gara benarkan anak di bawah umur pandu kereta mewah dengan kadar had laju, anak kepada usahawan kosmet‘mel4nggar’ seorang wanita hami1l yang dikatakan ced3rah parah di tempat kejadian.ik Dato Seri Vida did4kwa

Memuat naik beberapa video di laman TikTok, Dato Seri Vida atau DSV ada berkongsi detik-detik cemas rakaman kejadian sejurus insiden berlaku menampakkan m4ngsa ibu ham1il yang sedang meraung terbaring sebelum digesa dibawa ke hospital untuk mendapatkan raw4tan lanjut.

VIDEO :

Dalam kejadian yang berlaku, Cik B  didakwa ‘memandu kereta’ di bawah had umur dan dikatakan memandu secara laju sebelum mel4nggar m4ngsa berkenaan.

Rakaman yang sempat terakam mempamerkan beberapa minit aksi bertekak di mana orang ramai mula menuding jari kepada anak usahawan tersebut sementara Dato Vida pula dikatakan lebih bersikap matang dan bertanggungjawab semasa mengendalikan insiden berkenaan meskipun dirinya resah memikirkan kesan tr4uma yang bakal menimpa kepada Cik B.

“Apehal orang-orang dekat situ cakap banyak snagat dah tahu m4ngsa tenagh sak1it bukan nak pergi bawa selamatkan orang yang sakit dulu ni sibuk nak bawa cikb gi balai…dato vida pun lagi matang dalam kes ni! banyak kali kot dia jerit suruh bawak selamatkan dulu m4ngsa”

Rata-rata warganet memuji tindakan DSV yang menggesa m4ngsa untuk dibawa ke hospital meskipun keadaan yang terlihat tegang mahu menyalahkan anaknya itu sebelum dirinya tegas menyatakan mahu bertanggungjawab dan memberi kerjasama kepada pihak polis.

Mengetahui bahawa usahawan ini pernah menghadapi tr4uma, DSV terlihat begitu bimbang jika Cik B turut bakal mengalami tekanan kerana insiden berkenaan dan meminta anaknya itu untuk bertenang meskipun risau akan orang ramai yang seperti lambat memberi bantuan dan melengah-lengahkan masa untuk membawa m4ngsa ham1il mendapatkan raw4tan.

Walau bagaimanapun, melihat raut wajah DSV yang semakin panik, Cik B mula menjelaskan bahawa kejadian tersebut hanyalah rekaan semata-mata serta pr4nk yang telah dirancang baik oleh pihak produksi sebuah rancangan televisyen.

VIDEO :

Sejurus menyedari beliau cuma dikenakan, DSV mulai rebah dan menangis sebelum dipujuk kembali oleh anaknya dan pihak produksi.

Perasaan lega yang dirasai oleh seorang ibu itu dapat dilihat dengan jelas setelah mengetahui Cik B atau dengan nama sebenarnya Nur Edlynn Zamilleen ini tidak bersalah di mana sebelum ini anaknya itu juga pernah terpalit gara-gara video viral memandu kereta dibawah umur meskipun di perkarangan rumah.

Jelaslah bahawa tiada sebarang kecel4kaan yang menimpa malah, m4ngsa ibu hami1l yang dikatakan ced3ra par4h itu juga merupakan lakonan semata-mata.

Syukurlah insiden tersebut hanyalah sebuah gurauan yang dikenakan namun diharapkan semuanya tidak mendatangkan kesan apa-apa kepada DSV meskipun mengetahui bahawa dirinya pernah mengalami tr4uma kehilangan dua anak lelakinya dalam sebuah kebakaran.

Tak baik tau Cik B kenakan mama…kesian mama tau, moga-moga kita semua sentiasa dilindungi  daripada sebarang kecelakaan yang bakal menimpa.

Ditulis Oleh: Puteri Haideera Zuraidi

Sumber: TikTok Dato Seri Vida via https://justbdallnews.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *