Al-fatihah, Aku Pulak Yang Nak Nangis Tengok Megat- Netizen

Keluarga

Kehilangan orang yang kita sayang lagi-lagi ia merupakan ibu bapa yang tercinta merupakan momen yang sukar untuk diterima. Namun, sebagai hambaNya kita perlu akur dan reda dengan setiap ketentuan yang telah ditentukan oleh Allah S.W.T.

‘Harap anak-anak arw4h kuat’

 Foto: Tangkap layar video

Seperti perkongsian seorang wanita di laman TikTok, dikenali sebagai Dielah Midi berkongsi sebuah video yang mengundang seb4k dan meraih perhatian netizen. Menerusi video tersebut wanita ini, membawa tiga kanak-kanak menziarahi kvbur arw4h ibu mereka dan menjelaskan dia ‘terpaksa’ merahsiakan perkara tersebut selama beberapa hari.

Difahamkan, kanak-kanak ini sama sekali tidak mengetahui ibu mereka sudah dij3mput Sang Pencipta.

Harap anak-anak arw4h kuat yaa Megat baru tahu mama dia dah men1nggal. Maaf Megat kami semua terpaksa merahsiakan selama beberapa hari ni.

Video tersebut bagaimanapun, meraih puluhan komen yang bertanyakan mengapa dia (wanita) berbuat demikian. Ujar wanita ini, apa yang dilakukannya adalah bersebab dan menjelaskan kanak-kanak itu sudah mula menerima kenyataan.

Kami rahsia bersebab, alhamdulillah Megat dah boleh terima kenyataan. Boleh ingat mamanya boleh diselamatkan lagi kat hospital, pun diorang ada cuma Megat tu ingat mama masih di hospital.

Menerusi satu video lain yang dikongsi memaparkan reaksi gembira kanak-kanak ini yang menerima baju baharu.

Dah terukir senyuman di bibir anak-anak arw4h ada yg derma baju untuk mereka.

Video penuh:

@dielahmidiharap anak2 arwah kuat ya😭😭megat baru tahu mama dia dah meninggal..maaf megat kami smua terpaksa merahsiakan selama beberapa hari ni🥺♬ Bila Tiba – UNGU

@dielahmididah terukir senyuman di bibir anak2 arwah..ada yg derma baju untuk mereka🥺♬ original sound – @imadduddin05

Al-Fatihah

Sumber: Dielah Midi via OHBULAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *