Traged1 Kereta Meletvp, Inilah Pendedahn Isteri Arw4h Buat Ramai Men1tis Air Mata

Keluarga Semasa

PETALING JAYA: “Tidak sangka itu suami saya, dan masih terkejvt dengan apa yang berlaku,” luah isteri kepada mang$a lelaki yang mau.t dalam kejad!an sebuah kenderaan yang meletvp sehingga terputu$ dua di Simpang 4, Kampung Sireh, di sini petang tadi.

Faridah Husin, 49, dilap0rkan Bernama berkata, dia dimaklumkan mengenai kejad!an melibtkan suaminya Wan Hassan Wan Ali, 49, oleh rakan yang menceritakan mengenai kebakara.n 2km dari kediamannya, berhampiran Kampung Sireh.

Namun, Faridah yang bekerja sebagai tukang jahit di Pasar Siti Khadijah berkata, ketika itu beliau masih tidak mengetahui suaminya mau.t di tempat kejad!an akibat kemalang.an itu.

“Pada mulanya anak kedua saya, Wan Nor Adawiyah, 21, memberitahu bapa mereka tidak terl!bat dalam kejad!an itu.

“Namun kali kedua pula saya dikejtkan, apabila anak sulung Wan Nor Hidayah, 22, memberitahu bapa mereka terl!bat dalam kemalang.an ter$ebut kerana dia mengeca.m salah satu serp1han kenderaan yang ada di l0kasi kejad!an,” katanya ketika ditemui pemberita di l0kasi kejad!an.

Faridah berkata suaminya tidak menunjukkan sebarang perubahan sejak kebelakangan ini, namun arwa.h sering kali berulang-alik setiap petang dari Kampung Sireh ke Kampung Kota, kerana mereka sekeluarga merancang berpindah rumah tidak lama lagi.

Selain isteri dan dua anak perempuan Wan Hassan turut mempunyai seorang anak lelaki, Wan Mohd Fitri, 19.

Sementara itu, seorang $aksi kejad!an, Mohd Khairul Anwar Mohd Zin, 42, berkata beliau pada mulanya menyangka in$iden mengejtkan itu letvpan b0m.

“Saya terdengar bunyi dentvman yang kuat, malah ada terfikir ia adalah b0m, namun sebaik berlari keluar dari restoran kelihatan beberapa kereta ‘ber$elerakan’, dengan sebuah daripadanya sedang terbaka.r,” katanya.

Menurutnya, beliau yang berada di dapur restoran miliknya, kira-kira 40m dari tempat kejad!an, terus bergega$ keluar untuk melihat apa yang berlak.u dan terked.u melihat keadaan huru-hara dengan orang ramai berlari menyelam4tkan diri.

Beliau turut terdengar suara mang$a lain yang ter$elamat meminta t0long.

“Ada yang gigih berlari menyelam4tkan dir1 dalam keadaan berdar4h. Kami cuba untuk membantu namun keadaan agak tervk, sehinggalah pihak b0mba datang dan memberitahu bahawa seorang lelaki mau.t dengan keadaan ja$adnya yang tragi$.

“Lebih mengejtkan apabila ja$ad mang$a, rupa-rupanya tercampa.k ke dinding restoran saya, berkemungkinan kerana kesan dentvman yang kua.t,” katanya.

Mohd Khairul berkata, 1mpak letup.an itu turut menyeb4bkan rest0rannya mengalami kerug1an ribuan ringgit, susulan siling dan cermin peca.h.

Selain itu, kedai runcit milik adik lelakinya, juga menerima ke$an yang sama.

 

 

Sumber:https://sinetronmalaya.com/via  freemalaysiatoday 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *