Tindakan Dua Penunggang Motosikal Tolong ‘Kutip’ P4ku Raih Pujian Netizen

Semasa

Kadang-kadang ada segelintir pihak tidak bertanggungjawab cuba ‘mencari rezeki’ melalui kesusahan orang lain dengan membuat sab0taj supaya mangsa mencari mereka untuk mendapatkan ‘pertolongan’.

Terbaharu tular satu rakaman dashcam menunjukkan seorang penunggang motosikal turun daripada kenderaannya untuk mengutip objek dipercayai paku yang ditabur oleh pihak tidak bertanggungjawab.


Selepas beberapa saat penunggang motosikal tersebut mengutip paku, datang seorang ‘abang Grab’ turut serta membantunya. Menerusi video tersebut, kita dapat lihat sejumlah besar paku telah ditabur pada laluan tersebut memenuhi bahagian kiri jalan tersebut.

Ramai pengguna media sosial memuji tindakan mereka berdua kerana telah membantu kenderaan orang lain daripada terkena paku.

vocket-penunggang-motosikal-tolong-kutip-paku-1

SUMBER GAMBAR: FACEBOOK DASHCAM OWNERS MALAYSIA

vocket-penunggang-motosikal-tolong-kutip-paku-2

SUMBER GAMBAR: FACEBOOK DASHCAM OWNERS MALAYSIA

Walaupun pertolongan mereka nampak kecil, tetapi ia sangat besar maknanya buat pengguna-penguna jalan raya yang lain. Mungkin lebih ramai pengguna jalan raya menghadapi masalah ‘tayar pancit’ jika tiada siapa yang prihatin dengan kehadiran paku di jalan tersebut.

Sumber: VOCKET

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *