Angka Makin Meningkat, Kini Lebih 58 Ribu Orang Sign Petisyen Mahu Neelofa Dip4njara!

Artis

Setakat artikel ini ditulis, sebanyak 58,237 orang sudah mengambil serta dalam petisyen yang mahu tindakan tegas diambil kepada selebriti tempatan Neelofa agar dia dipenj4rakan. Rata-rata rakyat Malaysia seakan sudah tekad dan bersetuju dengan ‘dip3njara’ sebagai hukvman kepada beberapa kontrov3rsi Neelofa yang timbul baru-baru ini.

Petisyen bertajuk ‘Langgar SOP: Penjarakan Neelofa Segera’ diwujudkan sejak dua hari lalu dan menurut laporan Kosmo, angka terkumpul adalah sebanyak 56,815 setakat jam 930 pagi tadi. Bayangkan dalam masa beberapa jam, angka terus meningkat dengan mendadak dan sehingga jam 12 tengahari ini, ia sudah mencecah 58 ribu sokongan.

Sasaran utama petisyen tersebut adalah untuk mencapai sejumlah 75,000 sokongan orang ramai agar tindakan undang-undang lebih berat dikenakan terhadap Neelofa.

Antara kandungan maklumat di dalam petisyen tersebut adalah kesalahan-kesalahan melanggar SOP yang telah beliau dan keluarga beliau telah lakukan:

  1. Majlis Perkahwinan Neelofa & PU Riz di Grand Hyatt – Mac 2021 (tindakan telah diambil)
  2. Honeymoom di Langkawi – Mac 2021 (tiada tindakan undang-undang diambil)
  3. Rentas negeri ke Nilai 3, Negeri Sembilan tanpa sebab kukuh, sebaliknya ke kedai carpet – Mei 2021 (tiada tindakan undang-undang dikenakan)
  4. Neelofa dan seluruh ahli keluarga berkumpul di rumah ketika hari raya Aidilfitri – Mei 2021 (langgar SOP Aidilfitri, tiada tindakan undang-undang diambil)

Petisyen tersebut juga mend3sak Kerajaan Malaysia & Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk mengambil tindakan agar Neelofa segera dip3njarakan tanpa kompromi sebagai isyarat jelas kepada Kerajaan untuk tidak amalkan undang-undang double standard kepada VVIP & orang kenamaan.

Terbaru, Neelofa dan suami Muhammad Haris Mohd Ismail atau PU Riz hanya did4kwa atas pertudvhan tidak membuat imbasan aplikasi MySejahtera atau menulis secara manual nama dan nombor telefon, sebelum memasuki sebuah kedai karpet, di Nilai, awal bulan ini.

Sementara itu, PU Riz turut didakwa tidak memakai pelitup muka di kedai berkenaan. Sebutan semula kes ditetapkan pada 4 Jun depan. Pendakwaan dijalankan oleh Timbalan Pendakwa Raya Nor Azizah Aling manakala pasangan itu diwakili peguam Haresh Mahadevan.

Sumber: Petisyen  via Hot FM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *