“Dia Perjuangkan Islam” Mawar Rashid Rasa Simpati, Tidak Mahu Neelofa Kena P3njara

Artis

Seperti sedia maklum, nama selebriti Noor Neelofa sememangnya semakin p4nas diperkatakan kini sehingga ada pihak yang sudah naik b0san dengan berita yang sama.

Di media sosial kini terdapat satu petisyen mend3sak supaya selebriti tersebut dikenakan hukvman penj4ra atas semua kesal4han yang telah dilakukannya itu.

Tetapi perkara itu sama sekali tidak dipersetujui oleh pelakon Mawar Rashid yang bertindak membela nasib Neelofa daripada diken4kan tind4kan sebegitu.

Menurut komen yang ditinggalkan oleh Mawar di sebuah portal hiburan tempatan, Neelofa tidak sepatutnya dipenj4ra kerana beliau sering memperjuangkan hak orang Islam.

Namun mungkin kerana turut dikec4m, komen yang ditinggalkan oleh Mawar itu telah dipadam.

Pada 20 Mei , Neelofa dan suaminya PU Riz dilihat telah dihadapkan ke Mahk4mah Majistret Seremban atas pertuduhan mel4nggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi k3s rentas negeri bertujuan membeli karpet di Nilai 3 pada 2 Mei lalu.

Baca juga artikel berkaitan: Asyik Nama Neelofa Naik Isu L4nggar SOP, Warganet Mahu Selebriti Lain Turut Dik3nakan Tind4kan

Difahamkan mereka berdua mengaku tidak bers4lah atas pertvduhan gagal membuat imbasan MySejahtera dan telah dikenakan ikat jamin sebanyak RM10,000 bagi PU Riz manakala RM5,000 bagi Neelofa.

Semoga k3s ini dapat diselesaikan dengan segera dan sesiapa sahaja yang melakukan kes4lahan tetap perlu dikenakan tind4kan undang-undang yang adil.

Baca juga artikel berkaitan:

“Undang-Undang Kartun” Netizen Luah Rasa Ber4ng Dengan Kenyataan PDRM Tentang Isu Ziarah Raya Neelofa

 

Sumber foto: Instagram BH Online via https://www.hotfm.com.my/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *