Dakwaan lggar SOP lagi, ini kata2 pedas Diva AA

Artis

PETALING JAYA – Selebriti sensasi, Azwan Ali atau lebih dikenali sebagai Diva AA lantang menyelar Neelofa yang sekali lagi dikatakan mel4nggar prosedur operasi standard (SOP) apabila berkumpul dengan keluarga besarnya pada Aidilfitri.

Seperti kebanyakan rakyat Malaysia, Azwan atau nama lengkapnya, Mohamed Azwan Ali m4rah dan tidak berpu4s h4ti dengan tind4kan selebriti berkenaan yang kali ketiga mel4nggar SOP tatkala negara masih bergelut dengan wab4k C0v1d-19.

Adik kepada Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali, Azwan Ali atau lebih dikenali sebagai Diva AA lantang menyelar Neelofa yang sekali lagi dikatakan mel4nggar prosedur operasi standard (SOP) itu turut menggesa dan mencadangkan agar Neelofa dikenakan huku.man penj4ra atas kes4lahan yang dilakukannya.

Tangkap layar ciapan yang dilakukan oleh Azwan Ali.
“Saya nak jadi orang rakyat pertama gesa kerajaan untuk penj4rakan selebriti perasan bagus ini. Siapa setuju? Kasi (bagi) viral (tweet) ini.

“Dua kali dah kau gelupur l4nggar SOP. Ini kecoh kali ketiga. Lagi-lagi muka kau. Muhasabah weh, kerana kau rakyat tersinggung dan mar4h. Apa sumbangan besar kau pada industri hiburan Malaysia!,” getus Azwan melalui Twitter miliknya.

Semalam, Kosmo! Online melaporkan keluarga Neelofa sekali lagi menjadi perhatian dan bualan net1zen apabila did4kwa mel4nggar SOP Aidilfitri yang ditetapkan.

Sebuah video yang dimuat naik kakak Neelofa, Noor Nabila tular dalam laman Twitter selepas dirakam dan dikongsi net1zen sejak tengah hari semalam.

Video berdurasi 27 saat itu jelas menunjukkan ahli keluarga Neelofa berkumpul pada pagi Syawal dan sedang bersalaman meminta maaf antara satu sama lain.

Barangkali sedar video yang dimuat naik mencetuskan amarah netizen, tidak lama selepas itu, Noor Nabila memadam video berkenaan dari Instagram.

P0lis Akan Siasat

PETALING JAYA: Selebriti popular, Neelofa mencetuskan kontroversi lagi apabila dia didakwa mel4nggar prosedur operasi standard (SOP) Aidilfitri dengan menyambut hari raya bersama lebih 10 ahli keluarganya di sebuah kediaman di Ampang pada 13 Mei lalu.

Kontroversi itu mula bertebaran selepas kakak Neelofa iaitu Noor Nabila memuat naik sebuah video di dalam laman Twitter.

Video berdurasi 27 saat tersebut terus dikongsi net1zen sejak tengah hari tadi dan tular. Menerusi video dengan kapsyen `1 Syawal yang penuh mulia’ tersebut kelihatan ahli keluarga Neelofa berkumpul pada pagi Syawal dan bersalaman satu sama lain.

Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob sebelum ini, memutuskan umat Islam tidak dibenarkan kunjung-mengunjung pada Hari Raya Aidilfitri sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Keputusan tersebut juga telah menyebabkan, isteri kepada seorang anggota p0lis yang bertugas di sekatan jalan raya (SJR) di Putrajaya dikenakan k0mpaun RM2,000 kerana menghantar juadah untuk suami yang bertugas dalam daerah sama.

Sebelum ini, Neelofa pernah mencetuskan kontr0versi selepas mel4nggar SOP dengan merentas negeri ke Pulau Langkawi di Kedah dan Nilai, Negeri Sembilan bersama suaminya, Haris Ismail.

Menjengah ke laman Twitter, rata-rata net1zen meninggalkan komen berbaur kemar4han dan tidak pu4s h4ti selain mempertikaikan tind4kan keluarga itu.

Tangkap layar Noor Nabila tular dalam laman Twitter.

“Wah seronoknya. Betul-betul kebal geng ni.

“Meriahnya. Kita nak jumpa keluarga yang dekat pon takut. Puak-puak ni siap boleh cium mulut dan laga-laga pipi lagi. Demo (mereka) semua mari dari kayangan ke,” luah net1zen.

Terdahulu, kerajaan menerusi SOP yang diputuskan tidak membenarkan sebarang aktiviti kunjung-mengunjung pada Hari Raya Aidilfitri sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan.

Sebelum ini, Neelofa pernah mencetuskan kontroversi selepas mel4nggar SOP dengan merentas negeri ke Pulau Langkawi di Kedah dan Nilai, Negeri Sembilan bersama suaminya, Haris Ismail.

Noor Nabila merupakan kakak kepada pengacara dan usahawan terkenal Noor Neelofa. Sebelum ini beliau dikenali kerana telah bernikah dengan pelakon drama Bukan Aku Tak Cinta

Susulan kes baharu tersebut, Ketua P0lis Daerah Ampang Jaya, Mohamad Farouk Eshak dalam satu kenyataan berkata, majlis tersebut disyaki berlangsung di kediaman selebriti tersebut di Hulu Kelang, Ampang.

Sehubungan itu, menurut beliau, Ibu Pejabat Po0is Daerah Ampang Jaya telah menerima laporan p0lis berkaitan isu terbabit dan siasatan akan dijalankan di bawah Peraturan 17 Peraturan Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Peny4kit Berj4ngkit 2021.

“Kita akan memanggil yang terlibat dalam aktiviti beraya itu untuk diambil keterangan,” kata beliau.

 

 

Sumber:http://trendingsangat.pw/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *