Tular Video Golongan Kayangan L4nggar SOP Beraya Sakan, Netizen Desak Polis Jalankan Sias4tan

Semasa

 

Penvlaran wab4k pand3mik COV1D-19 di negara kita cukup membimbangkan dan disebabkan itu kerajaan mengambil langkah proaktif dengan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Umum mengetahui bahawa aktiviti ziarah menziarahi tidak dibenarkan sepanjang Hari Raya Aidilfitri tetapi masih ada yang didapati m3langgar SOP ditetapkan oleh kerajaan.

Terbaharu, pengguna Twitter @TengkuHaslinda telah berkongsi sebuah video memaparkan Instastory pengguna Instagram yang jelas m3langgar SOP ketika tempoh PKP.

Menerusi video tersebut, dapat dilihat ramai orang berkumpul dalam satu ruangan di rumah tanpa memakai pelitup

muka sedangkan SOP jelas mengatakan tiada aktiviti ziarah menziarahi dibenarkan.

Perkongsian video mendapat perhatian netizen dan rata-rata netizen menzahirkan rasa tidak pvas hati kerana sudah menjalankan tanggungjawab dengan patuh SOP tetapi masih ada pihak yang melanggarnya tanpa rasa bersalah.

Bukan itu sahaja, para netizen turut meng3cam tindakan mereka yang m3langgar SOP dan berharap pihak p0lis akan menyi4sat hal ini. Mana tidaknya, tind4kan keluarga tersebut yang tidak patuh arahan mungkin akan menyumbang kepada peningkatan jangk1tan wab4k COV1D-19.

Untuk rekod, 36 k3s kem4tian akibat COV1D-19 direkodkan telah direkodkan semalam dan pihak Hosp1tal Sungai Buloh terpaksa menyediakan kontena khas sebagai tambahan tempat menyimpan jen4zah yang men1nggal dun1a akib4t COV!D-19.

 

 

Sumber: VOCKET via https://www.siakapkeli.bbn.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *