“COV1D Ni Datangkan Kerunsingan” – Anak Fad Bocey Kena Sw4b T3st Sampai Men4ngis

Artis

Sebenarnya pand3mik COV1D-19 ni yang menjadi kerisauan adalah sekiranya v1rus tersebuk menj4ngkiti ahli keluarga kita. Sed1h melihat kalau ada ahli keluarga yang sampai terpaksa dimasukkan ke dalam unit raw4tan rapi (ICU) sebab wab4k ini. Lagi risau kalau anak kita yang masih kecil, usia tidak sampai setahun lagi, juga terdedah kepada ris1ko COV1D-19.

Sebab itu kanak-kanak yang masih kecil tidak digalakkan untuk berada di tempat yang sesak. Menerusi perkongsian terbaharu isteri Fad Bocey, iaitu Nur Syahirah Rahman, dia berkongsi video bagaimana anak bongsunya, Ibrahim Jibriel terpaksa melakukan ujian c4lit COV1D-19 dek kerana terdedah dengan individu yang positif.

Menurut Syahirah, mereka menerima maklumat bahawa mereka ada berjumpa dengan individu yang positif COV1D-19. Tempoh selepas dapat tahu mengenai perkara itu adalah seminggu kemudian, dan mereka tidak menunjukkan sebarang simpt0m pada ketika itu. Bagaimanapun, tidak lama selepas itu anaknya mengalami b4tuk dan sel3sema.

“Ibrahim memang budak yang baik dan kuat. Dia tengok je orang tu pakai PPE. Luluh hati tapi untuk pastikan semua bebas COV1D-19, kami serah diri,” ujar Syahirah berkongsi pengalaman tersebut.

Selepas mendapatkan nasihat, akhirnya dia bersetuju untuk melakukan ujian c4lit terhadap anak bongsunya itu. Dalam pada itu, Syahirah juga menitipkan nasihat untuk orang ramai agar elakkan diri dari tempat sesak. Memang kita banyak benda nak buat, tapi kena bertahan dahulu sampailah wab4k peny4kit ni dah reda.

Kata Syahirah lagi, satu hari nanti dunia kita tetap akan bebas daripada COV1D-19 ini. Apa-apa pun, semoga Fad sekeluarga dalam keadaan baik-baik sahaja dan terhindar daripada wab4k ini.

 

Sumber daripada: Instagram via Hot FM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *