[VIDEO] Lelaki Hampa Beli Lemang Kerass Macam Batu, Siap Boleh Tvmbuk Cili

Artis

Bila tibanya hari raya, juadah yang paling orang takkan lepaskan untuk beli adalah lemang betol tak? Kira dah jadi juadah wajib bila tak kira bila waktu rumah terbuka ataupun untuk makan seisi keluarga.

Tapi korang pernah tak beli lemang yang keras macam batu sama macam kisah lelaki ini?

Sedih lemang tak macam diimpikan

Perlu kita akui bahawa tak semua kedai lemang akan masak seperti yang kita impikan. Ada yang ker4s, ada yang lembik, ada yang terlampau masin, jadi tu semua bergantung kepada kita nak pilih beli di kedai mana.

Namun kisah lelaki ini tak tahu nak describe macam mana, sedih ada, lucu pun ada. Lelaki ini hampa apabila lemang yang dibelinya bolej disifatkan ‘keras macam batu’. Bagaikan tak percaya, dia mengetuk lemang tersebut di atas meja untuk test kekerasannya.

Dia kemudiannya dilihat mampu menumbuk sebiji cili besar macam menggunakan lesung batu berulang kali.

Momen tersebut ada dimuat naik melalui posting akaun TikTok @Lebai Trompet. Ternyata ia betul-betul mencuit hati ramai kerana sehingga kini video tersebut telah meraih lebih dari 500k views.

“Kunyah raya pertama, raya haji baru lumat”

Menjengah ke ruangan komen, ternyata momen itu menghiburkan rata-rata netizen yang melihat. Disebabkan kekerasannya, ramai sebenarnya yang tak menyangka itu lemang jika dilihat sepintas lalu.

Bentuk pun dah macam batu lesung. Kalau campak dekat muka orang mahu lebam tu.

Sumber: LOBAKMERAH via Teh Tarik Kaw

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *