UPDATE Kes g4duh AbgLan PetPet, penghantar makanan tarik balik lap0ran p0lis

Artis

SUSULAN video perg4duhan antara Lan Pet Pet dengan penghantar makanan yang tular di media sosial, pelawak berkenaan memberitahu isu tersebut sudah selesai cara baik.

Lan atau nama sebenarnya, Mazlan Ahmad, 52, berkata, penghantar makanan tersebut sudah pun menarik semula lap0ran p0lis yang dibuat selepas meng4kui kesil4pannya sebagai pun.ca perg4duhan itu berlaku.

“Kami dah bersemuka dan kes pun sudah selesai. Lepas saya buat report p0lis dan dalam dua, tiga hari selepas itu dia (penghantar makanan) pun buat laporan polis.

“Saya ucap terima kasih dengan bro penghantar makanan itu dan kami dah berbaik secara aman damai,” katanya dalam sidang media yang disiarkan menerusi laman Instagramnya pada Sabtu.

Perkongsian Lan di laman Instagramnya.
Sementara itu, peguam mewakIi Lan, Datuk Dr. Aswandi Hashim berkata, sidang media itu diadakan bagi menjelaskan perkara sebenar bagi pihak anak guamnya.

“Perkara ini sebenarnya melibatkan sedikit salah faham.

“Video viral oleh wanita tersebut (yang merakam insid.en perg4duhan Lan) seolah-olah meng.hakimi (tanpa usul periksa).
Saya ucap terima kasih dengan bro penghantar makanan itu dan kami dah berbaik secara aman damai.

“Kalau salah 100 peratus pada Lan, saya yakin rider itu akan s4man Lan di atas keru.gian (keced.eraan) yang dialaminya… tapi akhirnya bila bersemuka, dia menarik balik report tersebut,” ujarnya.

Dalam laporan media sebelum ini, ahli kumpulan Senario itu menjelaskan dia bertindak balas k4sar terhadap penghantar makanan tersebut selepas menegur lelaki berkenaan menunggang motosikal dalam keadaan berb4haya.

“Saya menegur pemuda itu sebab tind4kannya menggunakan telefon bimbit ketika menunggang motosikal amat berb4haya. Bukan sahaja boleh meng4ncam ny4wanya, malah pengguna jalan raya lain.

Video itu tular selepas dirakam pengguna jalan raya lain yang melihat inside.n tersebut.
“Bagaimanapun, lain pula jadinya apabila saya kena m4ki dan menerima prov0kasi… saya juga manusia biasa, kesabaran ada b4tasan, takkan saya mahu membiarkan sahaja apabila diser4ng.

“Tindakan saya hanya untuk mempert4hankan diri, bukan tunjuk sams3ng. Bagaimanapun, kami hanya berg4duh dalam beberapa saat sahaja,” katanya.

Pada Selasa lalu, sebuah video berdurasi 24 saat itu dikongsi oleh pengguna laman sosial dan mend4kwa Lan melakukan keker4san terhadap pengguna jalan raya lain.

Menerusi video berkenaan, Lan dilihat merangkul dan memuk.ul kepala lelaki tersebut tetapi cuba ditenangkan tiga lelaki lain.

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

sumber: mstar via http://trendingsangat.pw/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *