Bukan Hamil? Doktor Syak Lucinta Luna Hidapi Peny4kit Ini

Artis

Selebriti Indonesia yang juga merupakan seorang transgender, Lucinta Luna baru-baru ini mengaku bahawa dirinya kini sedang hamil.

Ujian Kehamilan Positif 

Dakw4an itu dibuat Lucinta atau nama sebenarnya Muhammad Fatah selepas menjalani ujian kehamilan yang telah menunjukkan keputusan ‘positif’. Malah pelantun Bobo Di Mana bersama Dato Sri Aliff Syukri dan Nur Sajat ini turut mendakwa kekasihnya yang merupakan seorang warga asing adalah bapa kepada anak yang dikandungnya itu.

Bagaimanapun, ‘kegembiraan’ tersebut mungkin hanyalah sementara kerana seorang doktor yang dikenali sebagai Arifandi Sanjaya menjelaskan bahawa keputusan positif yang diperoleh Lucinta itu boleh diperolehi oleh sesiapa sahaja sama ada lelaki, perempuan mahupun transgender.

“Selamat buat Mbak(Tahniah buat Puan) Lucinta Luna atas kehamilannya. Sebenarnya test pack positif itu ada hubungannya dengan kenaikan hormon Beta-HCG” tulisnya

Mungkin Kerana Kans3r T3stis

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LUCINTALUNA (@lucintaluna_manjalita)

Memetik laporan Suara.com,doktor itu turut tidak menolak horm0n tersebut terjadi kerana simpt0m beberapa peny4kit termasuklah kans3r t3stis.

“Di mana hormon Beta-HCG juga boleh terbentuk pada lelaki menerusi beberapa peny4kit-peny4kit tertentu, salah satunya adalah kans3r t3stis,” tulisnya lagi

Di kesempatan itu, Arifandi juga menasihati lelaki yang memperolehi hasil positif menerusi alat ujian kehamilan untuk lebih berhati-hati. Sekadar info, kans3r testis atau juga dikenali sebagai kans3r bu4h zak4r boleh terjadi pada lelaki tanpa mengira usia dan berlaku apabila sel di dalam org4n ini mengalami mutasi serta berkembang b1ak di luar kawalan.

 

Sumber: Murai MY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *