Selepas Instagram Digod4m, Anak Didie Alias Pula Posit1f COV1D-19

Artis

Pelakon Didie Alias, 49, mend3dahkan anak keempatnya iaitu Nur Dayini, 23, disahkan positif COV1D-19, pada hari Rabu.

Menurut Didie atau nama sebenarnya Fadzilah Mohd @ Ali berkata berita duka itu diterima sebelum penganjuran Bazar Raya Che Salmah dan sudah dihantar ke Pusat Kuar4ntin dan Raw4tan Cov1d-19 (PKRC) di Taman Ekspo Pertanian Malaysia Serdang (MAEPS), semalam.

Katanya, Dayini dij4ngkiti wab4k tersebut selepas menjaga bapanya iaitu aktor Ridzuan Hashim di Hospital Kuala Lumpur akibat ser4ngan jantvng serta mengalami p4ru-p4ru ber4ir.

“Kebetulan anak saya memang menjaga bek4s suami yang menerima raw4tan di HKL ak1bat ser4ngan jantvng dan mengalami p4ru-p4ru ber4ir.

“Nak dijadikan cerita, bila bek4s suami pulang ke rumah dia dimaklumkan rupa-rupanya ada pes4kit COV1D-19 di hospital tersebut.

“Selepas dimaklumkan perkara itu, dia terus lakukan ujian calitan dan disahkan positif.

“Beberapa hari selepas itu, anak saya pula alami simpt0m dem4m dan s4kit tek4k. Dia pun lakukan ujian calitan.

“Hari Rabu lalu, keputusan ujian calitan pun keluar.. dia disahkan positif. Disebabkan dia alami beberapa simpt0m seperti hilang der1a r4sa, semalam dia dihantar ke MAEPS (Serdang) untuk raw4tan susulan,” katanya kepada Gempak.

Didie ditemui di majlis pelancaran Bazar Raya Che Salmah di Pusat Dagangan Dunia Putra, Kuala Lumpur, sebentar tadi.

Dalam pada itu, pelakon drama Takdir Yang Tertulis itu meluahkan rasa syukur apabila keadaan Dayini semakin baik dan bek4s suaminya juga sudah dibenarkan pulang ke rumah.

“Alhamdulillah, keadaan dia bertambah baik cuma dia ada la meng4du yang dia rindukan alat-alat tulis yang berada di rumah.

“Syukur juga, bapanya sudah pulang ke rumah dia selepas jalani raw4tan di Hospital Sungai Buloh. Keadaan bapa dia pun semakin baik cuma masih jalani kuar4ntin di rumah.

“Ini merupakan dug4an terbesar di bulan Ramadan apa tak lagi, ketika acara bazar saya sedang berlangsung tambahan baru-baru ini Instagram saya digod4m.

“Tapi beberapa lalu saya sudah mendapatkan akaun berkenaan semula dengan bantuan pihak SRC Record Music,” katanya lagi.

Terdahulu, Didie pernah mendirikan rumah tangga dengan pelakon Ridzuan Hashim pada tahun 1991 namun berp1sah pada tahun 2000.

Hasil perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan lima orang cahaya mata iaitu Nurdhaniyah, Muhammad Dhanial, Nur Dinie, Nur Dayini Ahza, dan Nur Diyana.

Pada Mei 2009, Didie mendirikan rumah tangga buat kali kedua dengan Norisham Ismail.

 

Sumber: Gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *